Известие

Collapse
No announcement yet.

Теч от кормилната рейка 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
    Таз е расла там
    По същият начин е колега.
    Това добре, нооо... засега не успявам да я извадя тази втулка.
    Ще споделиш ли как да я "откъсна".
    Last edited by ksf; d.m.y г., 18:40.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Добре де,за теча ясно от къде е.А "чукането" в рейката от кое се получава?От износването на кои елемент?
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Колеги, споделете след смяната на въпросните втулки как е колата, оправя ли се чукането. Защото при мене всичко е сменено и не мърда но ляво в краката си чука доста. На сервиза се установи лек луфт в рейката, който доста силно блъска в купето и ме дразни. Преди 3000км някъде ми я натягаха леко, но не съм сменял втулките. Споделете какъв е ефекта и какво ще мие нужно да изкарам старите метални втулки от рейката, че като гледам зор си е работата?
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

От каква стомана правите металните втулки?
          Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Питай стругарите, те я правят. Иначе оригиналната е от някаква гадна стомана (не е обикновено желязо), която подлежи на закалка. Там където се капне с телоподаващото се закалява и при удар лесно се откършва въпросния участък.
            Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:22.
            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Въпроса е че съм в тази сфера и мой колега стругар ще ги прави. За какво капване говорим? Трябва да се прикапват към рейката ли не ми е ясно?

Comment

Не, това се налага когато я вадиш на място, без да сваляш рейката.
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Точно на място мисля да правя тази интервенция. Какво трябва да се прикапе?

Comment

Така, значи кормилния прът има ограничител и само с въртене на максимално дясно на волана няма как да се избие, втулката (лявата). За да стане е необходимо волана да се навърти на максимален ляв, в следствие на което пръта се прибира на вътре (виж първата снимка на колегата dobromirski), и по някакъв начин трябва втулката да се затапи (в случая аз заварявам една шайба), за да може като навъртиш надясно, пръта да опре в нея и по този начин да я избие.
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
                      Има разлика във втулките на рейките на 147 и 156.Чертежа който колегата е дал, при мен не стана.И металната и тефлоновата втулка са различни.Ето сними и чертеж на втулките на 156 2.0 1999 г.Може би, има значение годината на производство.

На чертежа означеното с фиг. А, са оригиналните размери на втулките.
                      Аз малко преработих комплекта - фиг. Б, като и направих засечка в металната втулка, за да не излиза напред полиамидната(старата беше на парчета в маншона).
                      Означеното с жълто е полиамидната втулка, а с червено е металната втулка.

Днеска я рециклирах и ще кажа тези дни как е.

Добре де за вътрешния диаметър разбрах, че трябва да е на -0,1мм ами тоя външния колко трябва да е? Колко в минус за да влиза плътно в рейката и диаметъра на на степенката, която е за зегерката колко трябва да е и той?

С полиамид или тефлон е по добре?
                      Last edited by Versace; d.m.y г., 22:40.

Comment

Пусни го + 0.1. Не му трябва много - няма да падне!
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Кое да пусна +0,1мм? По принцип външен диаметър е в минус, рядко са в плюс.

Аз си мисля (ако става въпрос за диаметъра където втулката влиза в рейката), че ако е в +0,1мм няма да влезе, освен ако отвора там не е 46,8мм

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
                            Има разлика във втулките на рейките на 147 и 156.Чертежа който колегата е дал, при мен не стана.И металната и тефлоновата втулка са различни.Ето сними и чертеж на втулките на 156 2.0 1999 г.Може би, има значение годината на производство.

На чертежа означеното с фиг. А, са оригиналните размери на втулките.
                            Аз малко преработих комплекта - фиг. Б, като и направих засечка в металната втулка, за да не излиза напред полиамидната(старата беше на парчета в маншона).
                            Означеното с жълто е полиамидната втулка, а с червено е металната втулка.

Днеска я рециклирах и ще кажа тези дни как е.
                            Колега диаметъра на степенката на металната втулка колко е?
                            Както и този външния диаметър на металната втулка с какъв допуск е?

Comment

Ми всичко е начертано бре, не мога да рабера кой диаметър те интересува? На външния диаметър на втулката му пусни +0.1 за да влезне плътно, а не в минус за да не хлопа.
                              Ама да знаеш,че ако имаш теч от това няма да се оправи! Ако е превантивна мярка - добре.

п.с Грешката е моя. Не е 46.8 а 47.8 мм. Ще го поправя.
                              Last edited by GammaRay; d.m.y г., 09:24.
                              Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Искам да попитам всички 156 ци с еднакви рейки ли са? Дизел , бензин , фейслифт ,бензин дизел?Примерно от 156 комби 2005 с бензинов 2.0 JTS ще стане ли на 156 седан 2000 г, 2.4 JTD ?
                                CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                                Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Working...
                                X